Tervezett fejlesztések

  1. UH Diagnosztika
  2.  

A diagnosztika területén a radiológia és ultrahang diagnosztika központi helyet foglal el a labor diagnosztika mellett. A radiológiai szakterületen működő általános UH vizsgálat elengedhetetlen fontosságú a daganatos betegségek idejekorán történő felismerésében, valamint a különböző szervek képalkotó diagnosztikájának első lépése. A vaszkuláris ultrahang diagnosztika (agyi és alsó végtagi erek) igen fontos a cerebrovaszkuláris kórképek megelőzése és gondozás tekintetében.

 

Az UH diagnosztika teljesítménye

Járóbeteg ellátó egységek és diagnosztikák:

Esetszám

Német ePont

UH diagnosztika

5286

13.938

 

Humán-erőforrás

Az UH diagnosztika terén jelenleg 2 fő szakorvos és 6 fő szakdolgozó látja el a feladatokat.

 

Az osztály jelenlegi eszközállománya

Meglévő eszközeink közel 10 évesek, nagy karbantartási költségigénnyel tarthatók üzemképes állapotban. Cseréjük nemcsak betegbiztonság szempontjából indokolt, hanem működési költségek racionalizálása és kisebb energiafogyasztás lévén környezetkímélő hatása sem elhanyagolható. Az eszközök nagy igénybevételének és a dolgozóink lojalitásának köszönhetően UH diagnosztikára történő várakozási idő átlagosan egy hónap.

 

 

A projektben történő eszközfejlesztés költségei

A projektben 1 db Ultrahang készüléket kívánunk beszerezni az alábbiak szerint.

  1. táblázat: UH diagnosztika eszközfejlesztése

A fejlesztés indokoltsága:

A jelenleg használt készülék 2010-es beszerzésű, az óriási vizsgálati anyag (évente több mint 5000 vizsgálat) miatt jelentősen leamortizálódott. A készülék alkatrészeinek pótlása jelentős terhet ró az intézményre, a legutóbbi vizsgálófej-csere költsége is 1,2 millió Ft volt.