-->
Fejléc Menü Pályázat Panorámakép Kiemelt hírek Hírdetmény Reklám Premade tartalom
VÉSZHELYZET
KórházKépBal
IsoKépJobb

Látogatási tilalom feloldása - Lakossági tájékoztató

Post-Covid ellátás lakossági tájékoztató

OKFŐ Felhívás COVID Önkéntesek

Tisztelt Betegeink!

A 2021. július 1-től megváltozott rendelési időket EBBEN A TÁJÉKOZTATÓBAN olvashatják. Kórházunkban 2020. április 1-től a 24 órás Folyamatos Belgyógyászati ambulancia határozatlan ideig szünetel. Az erről szóló lakossági tájékoztató EZEN A LINKEN olvasható. Megértésüket köszönjük!

TÁMOP-6.1.5/14-2015-0002

 

„e-GÉSZSÉG” Innovatív megoldásokkal Nógrád megye munkaképességéért

 

TÁMOP-6.1.5/14-2015-0002

 

10 022 680 Ft

 

 

A lakosság korösszetétele és az elszegényedés összefüggésben áll a lakosok egészségi és lelki állapotának romlásával. A lakosság egészségének fejlesztése össztársadalmi összefogást igényel.

CÉLOK

Jelen projekt célja a lakosság lelki és fizikai egészségének fejlesztését szolgáló új módszerek alkalmazása az egyéni fejlesztésben, a közösségi - iskolai, munkahelyi - fejlesztő programokban, továbbá az egészséges életmódot támogató pozitív közösségi minták elterjesztése, az egyének és közösségek egészségtudatosságának fejlesztése. 

EREDMÉNYEK

A program keretében 5 pásztói székhelyű munkahely munkarendjéhez igazodva tartottunk egészségnevelő, felvilágosító programot, melynek elemei az egészséges táplálkozás, az egészséges testmozgás és a szenvedélybetegségek voltak. 

Pásztón és környékén összesen 4 iskolában (3 általános és 1 középiskola) tartottunk a munkahelyi programhoz hasonló egészségnevelő, felvilágosító programot a tanrendbe illeszkedően. 

Kardiovaszkuláris szűrés: Célcsoport: 35-64 éves lakosok. A szakmai programelembe összesen 241 főt sikerült bevonni. A kardiovaszkuláris szűréseket 2015. szeptember 05 és október 17-e között végeztük.

Daganatos szűrővizsgálatok: Célcsoport: 35-64 éves lakosok. A szakmai programelembe összesen 174 főt vontunk be. A daganatos szűréseket 2015. szeptember 12 és október 10 között végeztük. 

A rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás népszerűsítése kiemelt jelentőségű. A munkahelyi közösség összetartó erejét kihasználva valósítottuk meg az intézmény dolgozói és családtagjaik részére a sportnapot. A szakmai programelembe közel 150 főt tudtunk bevonni, mely résztvevők számára az egészen kisgyermekektől a nagyszülőkig mindenkinek hasznos sport programot kínáltunk.  

Programunkat a lakosság részére egészséges táplálkozás workshoppal (elmélet, közös ételkészítés és kóstolás) tettük teljessé.