-->
Fejléc Menü Pályázat Panorámakép Kiemelt hírek Hírdetmény Reklám Premade tartalom
VÉSZHELYZET
KórházKépBal
IsoKépJobb

Látogatási tilalom feloldása - Lakossági tájékoztató

Post-Covid ellátás lakossági tájékoztató

OKFŐ Felhívás COVID Önkéntesek

Tisztelt Betegeink!

A 2021. július 1-től megváltozott rendelési időket EBBEN A TÁJÉKOZTATÓBAN olvashatják. Kórházunkban 2020. április 1-től a 24 órás Folyamatos Belgyógyászati ambulancia határozatlan ideig szünetel. Az erről szóló lakossági tájékoztató EZEN A LINKEN olvasható. Megértésüket köszönjük!

„SANSZ2” Pásztó a betegekért

 

TIOP-2.1.3-07/1-2008-0005

800 181 608 Ft

 

Megépült az új Szakrendelő, mely kiváltotta a külső telephelyen, elavult infrastruktúrájú régi rendelőintézet funkcióját. Fűtés rekonstrukció révén energia-racionalizálás valósult meg.

 

 

CÉLOK

Első prioritás: a régi, elavult szakrendelő épületének kiváltása, a funkció központi telephelyre való költöztetése, a szakmai minimumfeltételeknek megfelelő gép-műszer park biztosítása. 

Második  prioritás: fűtés korszerűsítés, alternatív energia hordozóra alapuló rendszer kialakítása révén üzemeltetési költség csökkentése.

 

 

EREDMÉNYEK

A projekt alap célkitűzése volt az amortizálódott, külső telephelyen működő szakrendelő épületének kiváltása. A kórház fő telephelyén megépült az új szakrendelő, a kétszintes épületben kerültek elhelyezésre a járóbeteg szakrendelések mellett a központi betegirányítás, a nappali ellátási egység és otthoni szakápolás, az intézeti gyógyszertár lakossági officinája és a gyermekgyógyászati alapellátás, védőnői szolgálat rendelői. A központi főépület földszinti rendelői is részleges felújításon estek át, beleértve a gép-műszer parkot is, valamint az akadálymentes környezetet. 

Az új infrastruktúra mellett a járóbeteg szakrendelések eszközparkja is megújult, megfelelve ezáltal teljes körűen a tárgyi, szakmai minimumfeltételeknek. 

IT fejlesztés révén betegbehívó elektronikus rendszer is kiépítésre került. 

Előbbi fejlesztések eredményeképpen kórházunk járóbeteg szakellátása XXI. századhoz méltó körülményeket biztosít a betegek számára. 

A projekt másik fő célkitűzése az alacsony hatékonysággal működő fűtési rendszerünk korszerűsítése, a régi gázkazánok cseréje volt. Új hőközpont került kialakításra, ahol új kondenzációs gázkazánok mellett faaprítékos kazán került telepítésre. A kórház energia felhasználása és ezáltal üzemeltetési költsége drasztikusan csökkent, emellett az intézmény környezetbarát technológiát tudott megvalósítani.